2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Kaip susirasti darbą, kurį pamilsite (2 dalis)

Tęsinys…

4. Duokite sau laiko susirasti naujam darbui
Kol rasite TĄ darbą gali praeiti kažkiek laiko. Neleiskite niekam savęs spausti ir skubinti.
5. Ignoruokite nesvarbias detales
Kai kurie žmonės naują darbą pasirenka dėl tokių priežasčių:
Pareigų pavadinimo (jie paskirs mane vyriausiuoju vadybininku).
Privilegijų (jie apmokės man kurą ir telefono sąskaitas).
Statuso (turėsiu 5 pavaldinius, dabar turiu tik 3).
Artimųjų spaudimo (jeigu imsiuosi šio darbo, mano vyras/žmona/draugas/tėvas tikrai apsidžiaugs).
Nei viena iš šių priežasčių jūsų laimingu nepadarys, todėl pamirškite jas.
6.   Prašykite to, ko norite
 Daug paprasčiau gauti tai ko nori, jeigu to paprašai. Darbo pokalbiuose pasakykite, kad jums svarbu būti laimingu darbe ir tegu jie žino, kas suteikia jums tą laimę. Tai tiesa, kad šitai pasakę, galite darbo negauti, tačiau čia ir yra esmė. Jeigu jūs darbe nebūsite laimingas, tai jums to darbo ir nereikia.
7. Padarykite taip, kad darbas būtų puikus
Jūs galite susirasti gerą darbą ir tik jūs galite jį paversti tiesiog puikiu.
Jūs galite ramiai sėdėti ir laukti, kol jūsų vadovai ar bendradarbiai padarys jus laimingu, bet tai reiškia, kad taip niekada neatsitiks. Jūs atsakingas už tai, kad būtumėt patenkintas darbu, nes jūs žinote, kas jums suteikia laimės darbe, galite tai pasakyti kitiems, o taip pat galite pasistengti kažką dėl to padaryti.
8. Jauskitės laisvai palikdamas darbą
Blogas darbas yra blogas darbas. Blogas darbas iš kurio negalite išeiti yra nepakeliamas. Iš tikrųjų žinojimas, kad bet kada galite palikti darbą, gali padėti tą darbą paversti puikiu. Taip jūs mažiau save spaudžiate ir galite labiau pasistengti dėl savo laimės darbe.
Taip pat savo išlaidų sumažinimas ir santaupų turėjimas  yra puikus būdas jaustis laisviau darbe, nes žinosite, kad nebus pasaulio pabaiga, jei teks palikti šį darbą.
Išvada
Pamirškite atlyginimo dydį, darbo pavadinimą, privilegijas ir atsakomybes. Kitą darbą rinkitės pagal vienintelį kriterijų : ar darbas padarys jus laimingu? Ar galėsite sekmadienį su džiaugsmu pasakyti “Taip, rytoj į darbą!”? Padarykite tai ir pamatysite, kaip labiau mėgausitės savo darbu, labiau mėgausitės gyvenimu ir darbe seksis daug geriau.

Autorius: Darbo Skelbimai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą