2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Svajonių darbas, kaip surasti tavo svajonių darbą

Konfucijus yra pasakęs „Susirask mėgstamą darbą ir tau niekada nereikės dirbti“. Aš nesu visiškai tikras dėl šio posakio tikslumo šiomis dienomis, nes svajonių darbas gali būti ir labai sunkus darbas, bet dirbant mėgstamą darbą gyvenimas pasidaro tikrai daug paprastesnis.

Koks yra Jūsų svajonių darbas?

Apie kokio tipo darbą Jūs svajojate? Dauguma iš mūsų dar vaikystėja svajojome, kad kai užauksiu būsiu kažkuom, kas tuo metu atrodo kaip didvyriai, kad galėsit pakeisti neteisybę kas Jums atrodo neteisinga... ir t.t. Kiti ir suaugę bando suprasti kuo jie norėtų būti iki šiol. O trečia grupė žmonių kurie pabando dirbti vienoje srityje, tada kitoje ir taip bando atrasti savo svajonių darbą, bet jie negalvoja apie tai ką norėtų dirbti o dirba ten kur jiems pasiūlo geriausią tuo metu atlygį. Išbandyti įvairius darbus šiais laikais nėra sudėtinga, nes pramonės laikai jau praeityje, kai dauguma gavę darbą jį dirbdavo visą savo gyvenimą. Dėl to šiais laikais nesudėtinga savo turimą darbą pakeisti į svajonių darbą.
Įvairūs žmonės svajoja apie skirtingus darbus. Tie kurie jaučia pinigų stygių šeimoja, svajoja apie aukštas pajamas nešančius darbus, tokius kaip bankininkai, lakūnai, įmonių ar skyrių vadovai ir pan. Tiems kuriems pinigų užtenka svajoja apie socialinius darbus, mielus širdžiai darbus, bet nebūtinai peningus, pvz.: dirbti su vaikais stovyklose, pardavinėti kolekcinius daiktus, dirbti gidais kitose šalyse, rašyti straipsnius ar eiles, kažką kurti ir t.t. Daug žmonių kad pasijustų pilnaverčiais dirba ir socialinius niekaip neapmokamus darbus, padeda jaunimui, vaikams, verysniems žmonėms, ar žmonėms su negalia.
Užsienio portaluose kartais būna apklausos kokie yra žmonių svajonių darbai. Atsakymų galima rasti labai įvairių pvz.: Feng šui ekspertas, krūtinės chirurgas, sprogmenų ekspertas, veterinaras zologijos sode, vyno gamintojas, slidinėjimo instruktorius ir daugelis kitų, visi jien ori užsiimti mėgstama veikla. Jeigu Jūs vis dar nežinote koks yra Jūsų svajonių darbas tai gal šis straipsnis duos peno apmastymams apie tai.

Kaip surasti svajonių darbą?

Kaip matote svajonės būna visokių formų ir dydžių. Kartais surasti svajonių darbą nėra taip sudėtinga kaip Jums atrodo. Pirmas žingsnis kurį Jums reikia atlikti siekiant savo svajonės, tai suprasti kas Jūs ir ką Jūs norite daryti su savo gyvenimu. Ieškokite darbo pagal savo svajonę ir pamatysite kaip vis daugiau darbo galimybių atsiras Jūsų kelyje. Domėkitės apie dalykus kurie Jums patinka, darykite tai po darbo ir gal Jūsų hobis pavirs pelną nešančiu darbu? Kuo daugiau patirties turėsite savo svajonių darbe tuo tai bus lengviau pasiekiama.
Jei Jūs neturite patirties savo mėgstamoje srityje, bet norite tikrai save ten išbandyti ir suprasti ar tikrai norite tokio darbo, Jūs galite darbdaviui pasiūlyti save kelių mėn laikotarpiui ir dirbti neatlygintinai, taip ir darbdavys Jus daug lengviau priims į darbą ir Jūs pasitikrinsite save. Esu garantuotas kad jei puikiai dirbsite savo darbą, darbdavys tikrai neatleis Jūsų pasibaigus sutartam laikotarpiui.
Jeigu Jums neužtenka žinių apie mėgstamą darbo stritį, studijuokite mokymo įstaigoje kad įgautumėte žinias. Tai galima daryti ir derinant su esamu darbu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą