2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

10 žingsnių padėsiančių pakeisti Jūsų darbą

Domitės naujomis karjeros galimybėmis? Jei taip, paskirkite laiko, kad įvertintumėte esamą situaciją, išstudijuokite karjeros galimybes ir nuspręskite, kokia darbo vieta jums būtų ideali.

10 žingsnių, norint sėkmingai pakeisti pareigas 


1. Įvertinkite savo turimą darbą. Žymėkitės, kas jums dabartiniame darbe patinka, kas nepatinka. Veskite savotišką „darbo dienos“ žurnalą. Kokie darbo aspektai suteikia džiaugsmo, o kurie sukelia skausmą? Ar dalykai, kurie jums nepatinka, susiję su darbais ir užduotimis, kurias turite atlikti, o gal su kompanijos politika ar kultūra? Arba su bendradarbiais? Visa tai būtina išanalizuoti ir aiškiai suvokti.
2. Įvertinkite savo pomėgius, įgūdžius ir vertybes. Tai atlikti galite pasinaudodami įvariais psichologiniais testais, kurių gausu internete. Pergalvokite, kokiose pareigose praeityje jums sekėsi, kokį savanorišką darbą dirbote ir pan – taip nusistatysite savo pagrindinius įgūdžius ir veiklas, kuriomis norite užsiimti. Pagalvokite, ar jūsų pagrindinės vertybės ir įgūdžiai yra vertinami dabartiniame darbe.
3. Apsvarstykite, kokia karjera jums tiktų. Padiskutuokite su savo šeimos nariais ar patikimais draugais apie jūsų įgūdžius, pasiklauskite jų nuomonės. Juk kuo daugiau galvų, tuo įvairesnių idėjų gali kilti. Pasiskaitykite karjeros patarimų, jų dabar tikrai gausu interneto platybėse.
4. Atlikite preliminarią lyginamąją kelių sričių analizę, kad atsirinktumėte kelis taikinius, kuriuos išanalizuosite giliau.
5. Skaitykite viską, ką randate apie atsirinktas sritis. Stenkitės susirasti keletą asmeninių kontaktų, su kuriais galėtumėte pasikalbėti, gauti daugiau informacijos jus domninančiais klausimais.
6. Stebėkite jus labiausiai dominančių sričių profesionalų darbą. Jei tik yra galimybė, praleiskite nuo kelių valandų iki kelių dienų su profesionalu, atliekančiu savo darbą. Vienas iš būdų suprasti darbo subtilumus, padirbėti savanoriu arba atlikti praktiką. Žinoma, ne visais atvejais tai įmanoma, tačiau pabandyti tikrai verta.
7. Išbandykite savanorio ar laisvai samdomo darbuotojo darbą jus dominančioje srityje. Pvz.: jeigu jūs galvojate apie karjerą leidybos srityje, pasisiūlykite redaguoti kokius nors internetinius naujienlaiškius. Jeigu jus domina darbas su gyvūnais – padirbėkite savanoriu vietinėje gyvūnų prieglaudoje. Taip ne tik suprasite, ar jums patinka toks darbas, bet ir turėsite ką įrašyti į savo CV.
8. Pasidomėkite mokymosi galimybėmis, kurios galėtų padėti siekiant karjeros naujoje srityje. Galbūt įmanoma lankyti vakarinius kursus vietiniame universitete ar profesinio tobulinimo centre. Arba lankykite atitinkamus seminarus.
9. Paieškokite būdų, kaip savo naujuosius įgūdžius galėtumėte tobulinti savo dabartiniame darbe.
10. Apsvarstykite alternatyvias pareigas, toje srityje, kur dirbate ir galite panaudoti savo sukauptas žinias. Pavyzdžiui jeigu esate programuotojas, kuris daugiau nenori programuoti, galbūt galėtumėte dirbti techninių pardavimų vadybininku ar projektų vadovu.

Autorius: Darbo Skelbimai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą