2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

9 priežastys, kodėl niekada neturėtumėte ieškoti darbo (1 dalis)

Juokinga, bet kai žmonės pasiekia tam tikrą amžiaus ribą, pavyzdžiui baigia mokslus, jie nusprendžia, kad laikas susirasti darbą. Bet kaip ir dauguma dalykų, kuriuos daro “visi”, šis sprendimas taip pat nereiškia, kad tai yra gera idėja. Iš tikrųjų, jeigu esate pakankamai protingas, darbo susiradimas yra vienas iš blogiausių jūsų ėjimų. Yra daug smagesnių ir geresnių gyvenimo kelių, nei įsipareigoti sutartimi.
Štai keletas priežasčių, kodėl jūs turėtumėte padaryti viską, kas jūsų galioje, kad išvengtumėte darbo:
1. Pajamos “žaliems”
Gali atrodyti, jog puiki idėja yra susirasti darbą ir savo laiką pardavinėti už pinigus, bet tai kvaila! Tai pats kvailiausias būdas, kuriuo galima generuoti pajamas. Tai pajamos „žaliems“. Tai yra kvaila, nes jums moka tik tuo metu, kai jūs dirbate. Argi nebūtų smagu gauti pajamas 24 valandas per parą 7 paras per savaitę, nepriklausomai nuo to, ką jūs tuo metu veikiate? Protingi žmonės sukuria sistemą, kuri visą laiką generuoja pajamas. Galite pradėti nuosavą verslą, sukurti internetinį puslapį, tapti investuotoju ar gauti pajamas iš kūrybinės veiklos. Sistema turi sukurti pridėtinę vertę žmonėms ir iš to generuoti pajamas. Kai sistema pradeda veikti, ji nuolatos generuoja pinigus.
Jums nebūtina išradinėti rato – yra išrasta ir išbandyta daugybė sistemų, kuriomis galima pasinaudoti. Tad nesnauskite!
2. Per mažai patirties
Jūs galite pagalvoti, kad jums reikia darbo, kad įgautumėte patirties. Bet tai tas pats, kas sakyti, kad turite žaisti golfą, norėdami įgauti kito žaidimo patirties. Gyvendami jūs įgaunate patirtį, nesvarbu, turite darbą ar ne. Dirbdami jūs gaunate patirtį reikalingą atlikti konkrečiam darbui, tačiau apskritai gyvenime ši patirtis nedaug reiškia.
Bėda ta, kad dirbdami konkretų darbą, jūs daug kartų kartojate vis tą patį. Iš pradžių įgyjate daug naujų žinių, o vėliau stagnuojate. Taip prarandate kitas patirtis, kurias galėtumėte įgyti tuo metu ir kurios galbūt būtų daug vertingesnės. Kuri patirtis jums vertingesnė – kaip atlikti konkretų darbą, ir taip pardavinėti savo laiką už pinigus? Ar kaip mėgautis finansine gausa visą likusį gyvenimą , netgi neinant į darbą?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą